Pirotski upravni okrug: Izveštaji Republičkih inspekcija

Sem par izuzetaka u radu Republičkih inspekcija koje pokrivaju Pirotski upravni okrug, na čijem je čelu Dragana Tončić, u prvom kvartalu ove godine  nije bilo značajnijih događaja,odnosno  alarmantnih  pojava, objavljuje portal Pirotske vesti. Redovne i vanredne kontrole obavljale su Vodoprivredna, Zdravstvena, Sanitarna, Tržišna, Turistička i druge inspekcije, ali je  najviše posla imala Inspekcija rada.

“U ovom periodu imali smo, nažalost dve teške povrede od kojih je jedna dobila  tragičan epilog. Zbog smrti radnika Žarka Radičkovića, iz Gadžinog Hana, koji je preko jedne niške firme neprijavljeno radio na  Koridoru 10 kod Dimitrovgrada, podneli smo jednu krivičnu i više prekršajnih prijava. Krivična prijava je podneta zbog nepreduzimanja mera iz zaštite na radu, a prekršajna  se odnosi na oblast radnih odnosa” – kaže Aleksandar Popović, načelniik Inspekcije rada koja je u prvom kvartalu zatekla i 120 neprijavljenih radnika, nakon čega su oni dobili regularan radno-pravni status. Popović je pozvao sve  one koji rade na crno, da  mogu anonimno prijaviti svoj status, nakon čega će Inspekcija rada preduzeti odgovarajuće mere.

Načelnica okruga Dragana Tončić je konstatovala da su inspekcije sada kompletne jer je posle dužeg vremena  imenovan I inspektor šumarstva.

Izvor: Pirotske vesti

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar