a
 

Vikend protekao u znaku pojačanog saobraćaja – U Pirotskom okrugu 5 saobraćajnih nezgoda

Vikend je protekao u znaku pojačanog saobraćaja. Prema zvaničnim podacima Policijske uprave Pirot na teritoriji Pirotskog okruga registrovano je 5 saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet osoba teže i lakše povređeno.

U nezgodi koja se dogodila u petak 7. aprila oko 23:00 časa na državnom putu Pirot-Dimitrovgrad kod sela Obrenovac, vozač automobila je sleteo sa puta, udario u ogradu i odbio se automobilom na suprotnu kolovoznu traku. Vozač i suvozač, turski drzavljani, zadobili su teške telesne povrede. Zbog ovog udesa saobraćaj je bio u prekidu do uklanjanja automobila sa puta.

U subotu 8. aprila u nezgodi na lokalnom putu Ljuberađa-Radinjince (opština Babušnica) došlo je do čeonog sudara dva automobila, a tri osobe su povređene – jedna je zadobila teške telesne povrede, dok su dve osobe lakše povređene.

U ostala tri udea, od kojih su dva regostovana u Pirotu i jedan u Beloj Palanci, pričinjena je samo materijalna šteta.

Iz policije savetuju maksimalan oprez za volanom i poštovanje saobraćajne signalizacije, a iz Auto-moto saveza Srbije jutros su najavili da se pojačan saobraćaj i veći broj vozila očekuje u drugoj polovini nedelje zbog predstojećih Uskršnjih praznika. Takve situacije uvek donose usporenu vožnju, a povremeno i kraće prekide u saobraćaju zbog kojih će za volanom biti potrebno više stpljenja nego uobičajeno.

AMSS takođe saopštava da pojačan saobraćaj, pored dužih zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama, vrlo često donosi i veći broj saobraćajnih nezgoda, zbog čega treba voziti pažljivo, uz više tolerancije.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima u Srbiji, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

P. Videnov (izvor: PU Pirot/AMSS/Tanjug)

Foto: mup.gov.rs/Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar