a
 

U dimitrovgradskoj biblioteci otvorena izložba fotografija Mile Kolev i Stefana Pavića povodom Dana planete Zemlje

Uoči Dana planete Zemlje u Narodnoj biblioteci „Detko Petrov“ u Dimitrovgradu sinoć je otvorena izložba fotografija Mile Kolev i Stefana Pavića, učenika dimitrovgradske gimnazije  “Sv. Kirilo i Metodije”. Ekspozicija sadrži 30-ak radova nastalih pretežno u prirodi. 

„Po prvi put izlažem svoje fotografije. Ukupno ih imam 5, ali nadam se da ću u budućnosti učestvovati na još izložbi, sa znatno većim brojem slika. Moje fotografije su nastale u trenutku, bez plana, jednostavno su se desile“, kaže za FAR Mila Kolev, učenica trećeg razreda gimnazije.

Stefan Pavić, maturant dimitrovgradske gimnazije ističe da su njegove fotografije slikane mobilnim telefonom za vreme šetnji po prirodi. Jedna od njih je nastala u Rumuniji, dok je ostale uslikao u Dimitrovgradu. 

Radove dimitrovgradskih gimnazijalaca ljubitelji fotografije moći će da pogledaju do druge polovine maja meseca.

Deo atmosfere sa otvaranja ove postavke pogledajte u fotoaleriji.

 А. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar