a
 

Učenici Gimnazije u Dimitrovgradu učesnici u projektu “Srednjoškolci za srednjoškolce”

Učenici Gimnazije “Sv. Kirilo i Metodije” u Dimitrovgradu učestvovali su u projektu Unije srednjoškolaca Srbije pod nazivom “Srednjoškolci za srednjoškolce”. Projekat se realizuje u dve faze: u prvoj fazi učenici rade u kompanijama jedan dan i stiču određeno radno iskustvo, a na osnovu tog rada kompanije uplaćuju donacije u Prvi srednjoškolski fond. U drugoj fazi na osnovu konkursa finansiraju se projekti učeničkih parlamenata širom Srbije.

Dimitrovgradski srednjoškolci su, u okviru projekta, juče imali priliku da sami ugovaraju rad sa poslodavcima, kao i da se praktično upoznaju sa različitim zanimanjima.

U izjavi za FAR direktor Snežana Simeonov kaže da je dimitrovgradska Gimnazija član Unije srednjoškolaca Srbije, te njeni učenici redovno učestvuju u njenim projektima.

U ovom projektu učestvovalo je je 24 učenika od prvog do četvrtog razreda Gimnazije. U ime učenika, roditelja i škole Simeonova je iskazala zahvalnost svim kompanijama koje su dale podršku realizaciji projekta i učešću učenika: STR „Borko“ Beleš, STR „Bobka“ Beleš, Caffe bar „City Si“, Butik „Leona Fashion“, Caffe bar „My Freedom“, STR „Palma“, Caffe Bar „Vožd“, Špedicija „ Pi Trans“ i Mehana „Stari podrum“.

 D. Jelenkov

Foto: Petar Videnov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bez komentara

Ostavi komentar