a
 

KUD “Caribrod” osvojio nagradu za najbolji inostrani ansambl na festivalu “Šopski naniz” u Kostinbrodu

Drugi ansambl kulturno-umetničkog društva „Caribrod“ iz Dimitrovgrada osvojio je značajnu nagradu na međunarodnom folklornom festivalu „Šopski naniz“, koji je od 21. do 23. aprila održan u bugarskom gradu Kostinbrod.

KUD-u „Caribrod“ je pripala nagrada za najbolji inostrani ansambl na festivalu. Istom nagradom KUD okitio se i u prethodne dve godine, dok je 2014. osvojio „Grand Prix“.

Dalibor Gligorov, umetnički rukovodilac i korepetitor KUD-a „Caribrod“ izjavio je za portal „Far“ da je veoma zadovoljan nastupom drugog ansambla i reakcijom publike, a posebno je srećan jer je predsednik žirija Hristo Dimitrov, glavni koreograf, idejni tvorac i rukovodilac svetski čuvenog bugarskog folklornog ansambla “B’lgare” iskazao velike pohvale na račun dimitrovgradskih folklorista.

„Nagrada koju smo osvojili dokaz je da ova generacija folkorista zaista kvalitetno radi i polako postaje oslonac za budućnost KUD-a. Većina igrača nastupa i sa prvim ansamblom, rade kvalitetno i ova nagrada je samo pokazatelj da zaista imamo kvalitet, koji moramo da unapredimo“ – istakao je Gligorov.

Nagradu za najbolje izvođenje iz šopske folklorne oblasti „Zlatni opanak“ osvojilo je Narodno čitalište „Nauka – Žiten 1921“ iz sela Žiten, nagrada publike dodeljena je domaćem čitalištu „Ivan Vazov 1947“ iz Kostinbroda, nagradu predsednika žirija dobilo je kulturno-umetničko društvo „Branko Miljković“ iz Gadžinog Hana, a nagrada domaćina otišla je u Belu Palanku KUD-u „Remizijana“.

T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov/kostinbrod.bg

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Ostavi komentar