a
 

53. Pozorišni susreti “Joakim Vujić” tokom maja u Pirotu

Susreti  profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“  po 53. put, ove godine će biti održani u Pirotu  od 13. do 20. maja.  Domaćin Narodno pozorište Pirot poručuje da je sve spremno za veliki spektakl. Organizaciju festivala pomogla je lokalna vlast i  Ministarstvo kulture. Selektori ovogodišnjih susreta su Ivana Nedeljković i Aleksandar Radosavljević, a stručni žiri čine poznati pozorišni reditelj Slavenko Saletović, Angelija Lukić Tošić i Filip Vujošević.

Cena kompleta karata je 2.200 dinara, pojedinačna karta je 400 dinara, a na dan predstave, ukoliko ih bude  koštaće 500,00 dinara. Prateći program festivala – okrugli stolovi pozorišne kritike, promocije knjige i  ovoga puta činiće redovna događanja.

Pozorišni susreti “Joakim Vujić do sada su organizovani u Pirotu osam puta.

Pripremio: Žiža Kostić

Napisao/la

Živorad Žiža Kostić rođen je 1955. godine u Paraćinu, a od svoje prve godine živi u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu, kasnije privatni fakultet (odsek Žurnalistika) na Institutu za studije „Ekoman“ Gračanica–Priština. Radio u Niškoj banci u Nišu i poslovnoj jedinici u Beogradu, kao i u Narodnom pozorištu Niš na poslovima poslovnog sekretara, ali ubrzo se opredeljuje za medije i novinarstvo. Na lokalnim televizijama u Nišu radi kao televizijski snimatelj (Televizija Star 5) i završava školu BBC-a u organizaciji ANEM-a. Član Udruženja novinara Srbije postaje 80-ih godina i kreće u profesionalne medijske vode u tek osnovanoj Gradskoj televiziji, poznatijoj kao Niška televizija. Vreme bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine ostavlja veliki trag u njegovoj karijeri i dobija zvanje ratnog snimatelja pri komandi treće armije. U jeku NATO bombardovanja snimio vazdušne napade na grad Niš i mnoge autentične snimke iz tog perioda, koji su obišli svet. 2009. godine na poziv tadašnjeg rektora Niškog univerziteta sa nekolicinom kolega i univerzitetskih profesora učestvuje u formiranju prve internet televizije jednog univerziteta u Srbiji. Iz ekonomskih razloga odustaje se od ovog medijskog projekta, ali se oformljuje internet televizijski portal „Nuit“. Zaposlen na Univerzitetu u Nišu na poslovima snimatelja i montažera i zadužen je za odnose sa javnošću. Njegov otac je rođeni Caribrođanin. Rado je prihvatio poziv za saradnju sa portalom „Far“, za koji smatra da je multimedijalni dvojezični informator pravovremenog i objektivnog izveštavanja.

Bez komentara

Ostavi komentar