Doprinos srpsko-bugarskoj saradnji: Niška književnica Miljana Ignjatović Knežević nagrađena na pesničkom konkursu „Belocvetne višnje“ u Kazanlaku

Nagradu Istorijskog muzeja “Iskra“ i grada Kazanlak u centralnoj Bugarskoj, kao jedina nagrađena iz Srbije, dobila je niška književnica Miljana Ignjatović Knežević.

Na pesničkom konkursu „Belocvetne višnje“ učestvovalo je 1256 pesnika iz celog sveta, a povodom obeležavanja poznatog bugarskog praznika „Praznik razcvetalih višanja“.

Tokom dvodnevnog boravka književnica je nagrađena, i tom prilikom je pored svečanosti uručivanja nagrada imala organizovan susret sa učenicima gimnazije za turizam, gde je održala predavanje na temu „Sreća“ i posetu gradskoj biblioteci i članovima.

Sve učesnike skupa pozdravila je gradonačelnica Galina Stojanova, i tom prilikom je prvi put izvedena himna ove manifestacije.

Miljani Ignjatović Knežević ovo je druga prestižna nagrada na međunarodnim poetskim takmičenjima u Bugarskoj.

Prošle godine je osvojila nagradu „Gorko vino“ na Melniškim večerima u Melniku i na taj način dala doprinos proširenju srpsko-bugarske kulturne saradnje.

Izvor: Narodne novine

Foto: kazanlak.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar