a
 

XIV sednica SO Dimitrovgrad u petak 5. maja – na dnevnom redu 17 tačaka

U petak 5. maja biće održana XIV sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad. Na dnevnom redu naći će se 17 tačaka, među kojima su razmatranje i usvajanje predloga Odluke o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Dimitrovgrad za 2017. godinu, kao i razmatranje i usvajanje predloga Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Pred odbornicima će se naći i izveštaji o radu budžetskih korisnika za 2016. godinu sa finansijskim izveštajima, među kojima su Centar za socijalni rad, Centar za kulturu, Narodna biblioteka „Detko Petrov“, Dom zdravlja i Sportsko-turistički centar „Caribrod“.

Jedna od tačaka na sednici lokalnog parlamenta biće razmatranje i usvajanje predloga Programa podrške mladima u opštini Dimitrovgrad u 2017. godini.

Sednica SO Dimitrovgrad počinje u 10:00 časova.

Desetak tačaka sa dnevnog reda naći će se na sutrašnjoj javnoj raspravi, koja će biti održana u sali Skupštine opštine od 12:00 sati, a na koju su pozvani predstavnici nadležnih organa opštine, javnih službi, udruženja, zainteresovani građani i mediji.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar