Za pirotske brendove 13 medalja na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Opšte udruženje preduzetnika iz Pirota sa svojim proizvođačima, pažljivo odabranim preduzetnicima i ove godine je učestvovalo na 84. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu na oceni kvaliteta mlečnih i mesnih proizvoda. Udruženje je osvojilo 12 zlatnih i jednu srebrnu medalju, što je nezapamćen uspeh, objavljuje portal Pirotske vesti.

Kako je saopštilo pomenuto udruženje, veliku zlatnu medalju za pirotski kravlji kačkavalj i kačkavalj mešanac dobila je Mlekarska škola Pirot.

Zlatnu medalju za kozji sir dobila je Mlekara “Borjana”.

Mlekara “Ćirko” iz Krupca dobila je čak pet medalja za mlečne proizvode.

Zlatnu medalju za peglanu kobasicu dobio je restoran “Boem” iz Pirota, kao i kafane “Mrnjak 2”, kavana “Trojka” i “Happy family”.

Dobitnicima će medalje biti uručene na svečanosti u kongrenskom centru Novosadskog sajma 10. maja 2017. godine, a 13. maja biće izložene na štandu Privredne komore Srbije i OUR Pirot u master hali Novosadskog sajma.

Veliki uspeh ostvarila je i Mlekara „Stara planina“ iz Dimitrovgrada, koja je osvojila Veliki šampionski pehar u kategoriji mlečnih proizvoda, sireva i sladoleda. Ova dimitrovgradska mlekara se nadmetala sa 18 svojih proizvoda i osvojila 5 Velikih zlatnih medalja, 9 Zlatnih medalja, dve srebrne medelje i šampionsku titulu za papriku u pavlaci.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar