a
 

Kulturno-umetničko društvo „Caribrod“ na festivalu „Sa Bugarskom u srcu“ u Kavarni

Kulturno-umetničko društvo „Caribrod“ pri Centru za kulturu Dimitrovgrad, posle desetogodišnje pauze, ponovo će nastupiti na međunarodnom folklornom festivalu „Sa Bugarskom u srcu“, koji se već 14 godina organizuje u primorskom mestu Kavarna na Crnom moru.

Put Kavarne krenuće treći ansambl društva, a publici i žiriju predstaviće se „Igrama iz Leskovca“ i „Šopskim igrama“.

Festival koji zajednički organizuju opština Kavarna i producentska kuća „Pirina“, održava se već 14 godina za redom i domaćin je mladima iz čitavog regiona, koji poštuju tradiciju i folklor, a ove godine trajaće 3 dana, od 12. do 14. maja.

Mladi dimitrovgradski folkloristi putuju danas u Kavarnu, a povratak je planiran za ponedeljak 15. maj.

T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar