a
 

Fudbal – “Zona jug“: Šestica „Balkanskog“ protiv medoševačke „Mladosti“ u Dimitrovgradu

Fudbaleri „Balkanskog“ ubedljivo su savladali u Dimitrovgradu fenjeraša na tabeli, ekipu medoševačke „Mladosti“ rezultatom 6:0 (5:0), u okviru 27. kola fudbalske “Zone jug“.

Gosti iz Medoševca došli su u Dimitrovgrad sa svega 11 igrača, a domaćin je bez ikakvih problema stigao do desete prvenstvene pobede i tako napravio značajan korak u borbi za opstanak u ligi.

„Balkanski“ je pitanje pobednika rešio u periodu od 18 do 37 minuta, kada je postigao 5 pogodaka. U strelce su se upisali I. Marinkov (18), J. Georgijev (20, 37), B. Ivanov (28) i Lazar Manić u 32. minutu meča. U nastavku „Balkanski“ je smanjio gas, a Ivanov je u 70. minutu, svojim drugim golom na meču postavio konačnih 6:0.

Nakon ovog kola „Balkanski“ zauzima 10. mesto na tabeli sa 34 osvojena boda.  U narednom kolu, 21. maja, dimitrovgradski fudbaleri gostuju „Moravi“ u Vladičinom Hanu, direktnom konkurentu u borbi za opstanak, koja ima 2 boda manje od „Balkanskog“.

Rezultati 27. kolo – Zona jug

Balkanski – Mladost (M) 6:0

Jedinstvo (P) – Morava (VH) 8:0

Nebeski anđeli – Ropotovo 1:1

Budućnost (O) – Lužnica 5:1

GFK Dubočica – Budućnost (P) 2:2

Jedinstvo (GM) – Sloga (L) 0:7

Pusta reka – OFK Brzi brod 9:0

Vranjska banja – Pčinja 2:1

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar