a
 

FOTO: Međunarodni festival „Nišavski horovod 2017“ u Dragomanu – Učešće kulturno-umetničkog društva „Caribrod“

U bugarskom gradu Dragoman 20. i 21. maja se održava prvi deo međunarodnog folklornog festivala „Nišavski horovod 2017“.

Drugi ansambl kulturno-umetničkog društva „Caribrod“ pri Centru za kulturu u Dimitrovgradu zatvorio je prvo festivalsko veče i ponovo oduševio publiku interpretacijom mlade vokalne solistkinje Marije Georgiev i koreografijama „Šopska svita“ i „Nadigravanje“.

Na festivalu učestvuje 40-ak foklornih formacija, pevačkih grupa i individualnih izvođača iz Bugarske i Srbije.

Drugi deo festivala „Nišavski horovod“ biće održan u Dimitrovgradu 2. i 3. juna.

Pogledaje fotogaleriju Tonija Aleksova.

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar