Učenici OŠ „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada učestvuju 24. maja na Republičkom atletskom takmičenju u Kruševcu

Učenici Osnovne škole „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada učestvovaće u sredu 24. maja na Republičkom atletskom takmičenju za učenike osnovnih i srednjih škola u Kruševcu.

U trkačkim disciplinama dimitrovgradsku osnovnu školu u ženskoj konkurenciji predstavljaće Milica Stoicev u trci na 100 m, Marija Stankov na 300 m, Katarina Zlatanov na 600 m i štafeta 4×100 metara u sastavu Milica Gogov, Marija Stankov, Andrea Sergiev i Milica Stoicev, dok će kod muškaraca Sergej Stanulov uzeti učešće u trci na 300 metara.

U skakačkim disciplinama takmičiće se Andrea Sergiev – skok u dalj i Marija Georgijev – skok u vis. Jovana Dimov biće jedina dimitrovgradska predstavnica u bacačkim disciplinama. Ona će se takmičiti u bacanju kugle.

Na Međuokružnom atletskom takmičenju koje je održano 15. maja u Pirotu, dečaci i devojčice iz OŠ „Hristo Botev“ su u konkurenciji preko 250 takmičara iz nekoliko okruga u Srbiji ostvarili veoma zapažene rezultate i samim tim izborili plasman na atletskoj smotri u Kruševcu.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar