FOTO: Pod sloganom “Osmehni se zdravo“ u Dimitrovgradu obeležena Nedelja zdravlja usta i zuba

Pod sloganom “Osmehni se zdravo” u trećoj nedelji maja  u Dimitrovgradu je obeležena Nedelja zdravlja usta i zuba.

“Akcenat se stavlja na očuvanje zdravlja usta i zuba i na preventivne mere, kako ne bi došlo do problema sa zubima, kao i na animaciju pacijenata redovnim posetama stomatologu” – ističe stomatolog Doma zdravlja u Dimitrovgradu Vesna Zarkov i dodaje:

„Cilj Nedelje zdravlja usta i zuba je da se pacijenti putem individualno zdravstveno-vaspitnog rada i grupnih predavanja upoznaju sa značajem brige o zdravlju usne šupljine, kao ulaznom mestu svih spoljašnjih nadražaja“.

Patronažna služba Doma zdravlja Dimitrovgrad i odeljenje preventivne dečje stomatologije, u saradnji sa Osnovnom školom „Hristo Botev“ organizovali su izložbu dečjih radova učenika drugog razreda, kao i predavanje za decu u vezi pravilnog održavanja higijene usta i zuba.

„Tokom Nedelje zdravlja usta i zuba apelujemo na sve naše pacijente da u toku cele godine vode računa o svom oralnom zdravlju i da samo redovnom posetom stomatologu mogu preventivno delovati, kako bi se sprečile dalje komplikacije“, kaže Aleksandra Gocev, patronažna sestra pri dimitrovgradskom Domu zdravlja.

Izložbu dečjih radova možete pogledati u fotogaleriji portala FAR.

 A. Todorov

Foto: Patronažna služba Doma zdravlja

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar