Učenice OŠ „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada osvojile četvrto mesto na Republičkom školskom takmičenju u atletici u Kruševcu

Učenice OŠ „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada i OŠ „Vuk Karadžić“ iz Kruševca podelile su četvrto mesto u ekipnoj konkurenciji na juče održanom Republičkom takmičenju u atletici za učenike osnovnih i sredjih škola u Kruševcu. Prvo mesto osvojila je OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Novog sada, drugo mesto pripalo je OŠ „Jevrem Obradović“ iz Šapca, dok je treće mesto osvojila OŠ „Rajak Pavićević“ iz Bajine Bašte.

Zapažene rezultate u pojedinačnoj konkurenciji postigli su Milica Stoicev u trci na 100 metara, četvrto mesto sa ličnim rekordom 13.29 sekundi i štafeta 4×100 metara u sastavu Milica Gogov, Marija Stankov, Andrea Sergiev i Milica Stoicev, treće mesto. Na takmičenju u Kruševcu u pojedinačnoj konkurenciji nastupile su još i Marija Stankov u trci na 300 m., Nina Vasov u trci na 600 m., Jovana Dimov u bacanju kugle, Andrea Sergiev u skoku u dalj, Marija Georgijev u skoku u vis. U muškoj konkurenciji jedini predstavnik OŠ „Hristo Botev“ bio je Sergej Stanulov u trci na 300 metara.

Na Republičkom takmičenju u atletici učestvovalo je preko 500 takmičara iz 24 okruga i 60 gradova iz cele Srbije. Državno prvenstvo je organizovao Savez za školski sport Srbije i grad Kruševac.

 А. Todorov

Foto: AK Balkan

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar