Na “Gradini” zaplenjena garderoba lažnih robnih marki i lovačka municija

Na graničnom prelazu Gradina 24. maja u tovaru kamiona kojim je upravljao 50-godišnji makedonski državljanin, prevozeći robu iz Turske u Bosnu i Hercegovinu, detaljnim pregledom otkriveno je da se nalazi i garderoba za koju se sumnja da se radi o kopijama poznatih marki. Tako je pronađeno i zadržano 150 majica „Armani“, „Gucci“, „Calvin Klein“, „Phillipp Plein“, „Levis“, „Guess“, „Tommy Hilfiger“,11 farmerica „Guess“, šortsevi „Dolce i Gabana“ i „Dsquared“, dečiji kompleti „Snoopy“ i rančevi „Micky Mouse“, kao i ženske torbe „Valentino“.

Istog dana u večernjim časovima, na Gradini je otkriven još jedan tovar sa krivotvorenom robom. U kamionu koji je takođe prevozio tovar iz Turske u Bosnu i Hercegovinu, kojim je upravljao 52-godišnji turski državljanin, pronađeno je i zadržano 130 kg platna za dečju posteljinu „Hello Kitty“, „Spiderman“, „Maša i meda“ i „Paw Patrol“.

Iz Uprave carina R. Srbije napominju da je tokom 2016. godine zbog sumnje da se radi o falsifikatima carina zadržala oko 352.000 artikala razne robe od čega čak trećinu čine odeća i obuća.

Takođe na “Gradini” carinici su 25. maja sprečili trojicu turskih državljana da preko Srbije nelegalno prenesu 32 lovačke patrone. Reč je o 12-kalibarskoj municiji proizvođača „Sterling“, pronađenoj u prtljažniku, unutar kutije za alat.

Polovina otkrivene municije sadržala je krupniju sačmu koju lovci najčešće koriste za odstrel divljih svinja, dok je manja količina imala sitniju sačmu, namenjena lovu na sitniju divljač.

Nadležni iz carine podsećaju da putnici preko granice ne smeju da prenose oružje i municiju, osim kada za to poseduju dozvolu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, ukoliko dolaze u lov u organizaciji Lovačkog saveza Srbije ili radi učestvovanja na sportskoj manifestaciji.

Izvor: Uprava carina Repubike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar