Fudbal – Zona jug: „Balkanski“ prokockao dva gola viška u Vranjskoj Banji, odluka o opstanku u ligi protiv „Puste reke“ u Dimitrovgradu

Fudbaleri „Balkanskog“ igrali su nerešeno 4:4 (1:0) na gostovanju protiv ekipe „Vranjske Banje“. „Balkanski“ je na poluvremenu gubio rezultatom 1:0, ali je u nastavku viđena prava rapsodija golova.

Lazar Manić i Branislav Ivanov u 54-om i 59-om minutu donose vođstvo Balkanskom od 2:1. U 61-om minutu igrač „Vranjske Banje„ Demić poravnjava rezultat na 2:2, a samo dva minuta kasnije Ivanov svojim drugim golom na meču vraća prednost dimitrovgrađanima, 3:2.  Pogotkom Saše Vasova u 80. minutu za 4:2, činilo se da će izabranici Nebojše Rangelova odneti ceo plen iz Vranjske Banje. Međutim, usledio je hladan tuš za goste iz Dimitrovgrada. Najpre je Savić u 81-om minutu pogodio za 4:3, a konačnih 4:4 postavlja Ristić u 86. minutu.

Sigurni putnici u niži rang su „Jedinstvo“ iz Gornjeg Matejevca i medoševačka „Mladost“. Preostali kandidati za ispadanje iz lige su „Jedinstvo“ Pirot, „Balkanski“ i „Morava“ iz Vladičinog Hana koji imaju po 35 boda i „Ropotovo“ sa 34.

Odluka o tome koje dve od pomenute 4 ekipe ispadaju iz lige pašće u poslednjem kolu. „Balkanski“ će idućeg vikenda u Dimitrovgradu dočekati „Pustu reku“ i pobedom bi sačuvao status zonaša i sledeće sezone.

 A. Todorov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar