a
 

STC Caribrod“ predstavio turističke potencijale opštine Dimitrovgrad na „Beogradskom manifestu 2017“

Po drugi put zaredom „Sportsko turistički centar Caribrod“ je učestvovao na trećem festivalu manifestacija i destinacija „Beogradski manifest 2017“, koji je od 26. do 28. maja održan na Kalemegdanu u prestonici Srbije.

Na dimitrovgradskom štandu predstavljeni su turistički potencijali opštine sa akcentom na seoski turizam i gastroturističku manifestaciju „Caribrodska šušenica“.

„Delili smo flajere i reklamni materijal i uz zvuke Caribrodskog orkestra prezentovali tradicionalne vrednosti opštine Dimitrovgrad. Organizovali smo ketering caribrodskih proizvoda. Mnogo ljudi je posetilo naš štand. Zajedno sa predsednikom opštine Vladicom Dimitrovim štand je posetilo desetak predsednika opština“ – kaže za FAR Andrijana Najdenov, realizator turističkog programa „STC Caribrod“.

„Beogradski manifest 2017“ ove godine je okupio preko 60 opština iz Srbije, koje su predstavile svoju turističku ponudu i kulturne događaje. Na ovoj sajamskoj manifestaciji učestvovali su i gosti iz Turske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i drugih zemalja. Bogat muzički program, degustacija kulinarskih specijaliteta i vina, događaji za decu, bioskop na otvorenom, izložba oldtajmera i različite zabava za decu i roditelje bile su deo ovog sajma.

P. Videnov

Foto: A. Najdenov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar