Ambasador Republike Bugarske Radko Vlajkov u poseti Pirotu: Pirot je grad koji raste i predstavlja simbol bugarsko-sprskog prijateljstva

Ambasador Republike Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov danas je posetio Pirot, a nakon prijema i razgovora sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem, ambasador Vlajkov je obišao i Slobodnu zonu Pirot, gde bugarska kompanija “Ireli” završava izgradnju pogona za proizvodnju drvenih igračaka.

Ambasador Vlajkov i gradonačelnik Vasić izrazili su obostrano zadovoljstvo zbog velikog broja uspešno realizovanih projekata prekogranične saradnje finansiranih od strane EU, a ta saradnja Pirota i partnerskih gradova iz Bugarske biće još bolja kada od 1. januara Bugarska preuzme predsedavanje EU, konstatovano je nakon sastanka u kabinetu gradonačelnika Vasića.

Ambasador Vlajkov je kazao da je u Pirotu do sada mnogo puta boravio turistički, poput hiljada svojih sugrađana koji iz Sofije dolaze svakog vikenda u Pirot da uživaju u specijalitetima ovog kraja, ali i u šoping.

“Sa gradonačelnikom Vasićem smo se saglasili da postoji još mnogo prostora za poboljšanje već dobre saradnje, a naša zemlja će nastaviti da podržava članstvo Srbije u EU. Srbija će biti u centru naše pažnje, a Pirot kao jedan od simbola bugarsko-srpskog prijateljstva takođe će biti u našem fokusu. Drago mi je da svaki put kada dođem u Pirot, vidim grad kako se razvija, uvek vidim nešto novo, tako da zaista gledam sa optimizmom na budućnost naših odnosa” – kazao je ambasador Vlajkov.

Gradonačelnik Vasić rekao je novinarima nakon sastanka da je ovaj susret bio veoma koristan i da Pirot ima puno dodirnih tačaka sa Bugarskom, pored projekata prekogranične saradnje, ima i investitore iz Bugarske koji su aktivni na našem području poput fabrike “Ireli”, zatim PZP. Možemo da kažemo da je saradnja na istorijskom maksimumu i ja verujem da će ambasador dati doprinos da saradnja bude još bolja” – naglasio je gradonačelnik Vasić.

 Autor i foto: A. Ćirić (portal Pirotske vesti)

Video: Izjave mr Vladana Vasića i Radka Vlajkova

https://www.youtube.com/watch?v=1SOww9oud2k

 

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar