Čekajući Nišville: Promocija festivala u Nišu, Sofiji i Beogradu

Vrlo zanimljiva uvertira pred ovogodišnji Nišville festival desiće se u petak, 2. juna, u Oficirskom domu i u subotu, 3. juna, u amfiteatru na nišavskom keju. Izložbeno-muzički paket aranžman pod nazivom „Čekajući Nišvil“ (beketovska asocijacija na ovogodišnji moto festivala „Čekajući sponzora“) sastavljen je od programa različitog umetničkog opredeljenja, što inače čini niški jazz festival jedinstvenim i prepoznatljivim u evropskim okvirima.

U petak, 2. juna, u Oficirskom domu u 20:00 časova, biće otvorena izložba radova sa medjunarodne umetničke kolonije „Art to go jazzy“ održane na „Nišvilu 2016“, kao i izložba strip-tabli iz portfolia autora-učesnika „Striporame“.

Za muzičku podlogu izložbe zadužena je mlada niška grupa „Jayus jazz“. Izabrani radovi 24 mlada umetnika podsetiće nas na prošlogodišnju „kolonizaciju Tvrdjave“  i ujedno najaviti mnogobrojne multimedijalne sadržaje i novine predstojećeg Nišvila.

S obzirom da je izložba prodajno-donatorskog karaktera, posetioci kupovinom izloženih radova učestvuju u obezbedjivanju sredstava za narednu koloniju i jednim delom postaju i donatori u akciji za obnovu izgorelih ateljea.

U subotu, 3. juna, u amfiteatru na keju, muzički hepening počinje u 20:00 časova i otvoriće ga poznati niški džez sastav „Moba“ Miše Pavlovića. Posetioci će doživeti „nišvilsku atmosferu“ i uz nastup internacionalnog „ZZ Quarteta“ koji čine vrhunski džez muzičari: Ratko Zjača – gitara (Holandija), Simone Zanchini – harmonika (Italija), Martin Djakonovski – kontrabas (Makedonija) i Klemens Marktl – bubnjevi (Austrija). Nakon njih nastupiće najaktivniji niški ritam i bluz sastav „Benny Brickmann Band“. Program će zatvoriti  DJ Loptica, kao promoter nišvilovog „Midnight Jazzdance stage“-a.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nišvil će promocije sličnog sadržaja održati i 15. jula u Sofiji i 4. avgusta u Beogradu.

Izvor: Nišvil

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar