Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odobrila 154 miliona dinara za sanaciju OŠ „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije odobrila je 154 miliona dinara za sanaciju Osnovne škole „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada. Sanacija podrazumeva kompletno renoviranje zidova, plafona, podova, stepenišne ograde, zamenu vrata, sanitarnih čvorova, mašinskih i elektro instalacija, krova i spoljašnje fasade.

„Javna nabavka je raspisana u petak 2. juna i biće otvorena 3. jula ove godine. Nakon toga, postoji zakonski rok od mesec dana za žalbu, nakon kojeg će odabrani izvođač imati 120 kalendarskih dana za završetak svih radova u školi. Izvođač radova je dužan da dostavi dinamički plan, kako bi se nesmetano obavljala nastava u školi, Lokalna samouprava nema učešće, što se tiče sredstava za saniranje objekta, ali će snositi troškove nadzora nad radovima“, kaže u izjavi za medije Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad,

Zaključkom Vlade Republike Srbije od oktobra 2016. godine, opštini Dimitrovgrad su odobrena 2 projekta za tekuću godinu, među kojima su već pomenuti projekat sanacije OŠ „Hristo Botev“, kao i projekat sanacije „Doma za stare“ u Dimitrovgradu. Takođe, za 2018. godinu  lokalna samouprava ima u planu i sanaciju zgrade „Stacionara“ i predškolske ustanove „8. Septembar“ u Dimitorvgradu, a u narednim godinama opština Dimitrovgrad će sanirati sve javne zgrade na teritoriji opštine.

A. Todorov

Foto: D. Jelenkov/A. Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar