a
 

U toku pripremne radnje na rekonstrukciji krova „Centra za kulturu“ u Dimitrovgradu – radovi počinju 15. juna

U okviru projekta „Investiranje u omladinski kapital kroz modernizaciju kulturnih centara u pograničnom regionu“, koji realizuju Centar za kulturu iz Dimitrovgrada i Narodno čitalište „Georgi Sava Rakovski – 1928“ iz Dragovištice, Republika Bugarska, 15. juna počeće radovi na rekonstrukciji krova „Centra za kulturu“ u Dimitrovgradu. Krajnji rok za završetak je dva i po mesaca, a ukupna vrednost radova iznosi 45.455 evra.

Evoluciona komisija razgledala je sve pristigle ponude i odabrala finansijski najnižu ponudu, koja tehnički ispunjava sve uslove koji su zadati tenderskom dokumentacijom. Na osnovu toga, 1. juna 2017. godine potpisan je ugovor između „Centra za kulturu“ i SGR „Vaša kuća“ iz Dimitrovgrada, kaže za FAR, Saša Kostov, menadžer projekta.

„Trenutno se vrše pripremne radnje, koje podrazumevaju obeležavanje gradilišta, sređivanje parkinga, postavljanje zaštitne mreže i skela, nabavku građevinskog materijala i dr. Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji krova, u Centru za kulturu neće biti organizovane manifestacije iz bezbedonosnih razloga“ – ističe Kostov.

Ciljevi projekta su rehabilitacija kulturnih centara radi obezbeđivanja boljih uslova za treniranje i bogat kulturni život mladih ljudi u pograničnom regionu, kao i poboljšanje okruženja za napredovanje mladih.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar