a
 

Za vikend tri udesa u Pirotskom okrugu – Danas umereniji intenzitet saobraćaja

Prema podacima Policijske uprave Pirot, tokom vikenda u Pirotskom okrugu registrovane su tri saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica povređena.

Na državnom putu Knjaževac-Pirot, između sela Temska i Cerova, vozač automobila je zadobio teške telesne povrede, pošto je izgubivši kontrolu nad vozilom, sleteo sa puta. U ulici Nikole Pašića u Pirotu lakše je povređen biciklista, kojeg je oborio vozač automobila usled nedržanja odstojanja. Na državnom putu Niš-Dimitrovgrad-Granični prelaz “Gradina” kod Bele Palanke, došlo je do kontakta između putničkog i teretnog motornog vozila prilikom preticanja. Pričinjena je samo materijalna šteta.

U odnosu na dane vikenda vozače prvog radnog dana u sedmici očekuje umereniji intenzitet saobraćaja. Veći oprez za volanom je neophodan na onim deonicima gde je zbog radova na putu došlo do izmene u režimu saobraćaja, kažu u Auto-moto Saveza Srbije. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pošto je sezona letnjih godišnjih odmora vozačima se savetuje da se pre polaska na put informišu šta im je potrebno od međunarodnih dokumenata, kao i o saobraćajnim propisima za zemlje u koje putuju.

P. Videnov (izvor: PU Pirot/AMSS)

Foto: mup.gov.rs

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar