Četiri investitora iz Srbije i Bugarske kupilo 6 parcela u Radnoj zoni Beleš u Dimitrovgradu

U sali Skupštine opštine Dimitrovgrad juče je održana licitacija za prodaju parcela u Radnoj zoni Beleš u Dimitrovgradu. Četiri invastitora, dva iz Srbije i dva iz susedne Bugarske kupili su ukupno 6 parcela od kojih je opština Dimitrovgrad prihodovala nešto više od 9 miliona dinara.

„Licitacija je prošla u najboljem redu. Svako od zainteresovanih kupaca je izlicitirao željenu parcelu. Nakon toga, predstavnici opštinske komisije su sa kupcima obišli Radnu zonu Beleš. Do kraja tekućeg meseca očekujemo potpisivanje ugovora između dve strane. Opština Dimitrovgad je prodajom parcela prihodovala nešto preko 9 miliona dinara, dok će u narednih 5 godina udvotručiti prihod“, kaže za FAR, Dragan Mančev, pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj, privredu i poljoprivredu. 

Kupci imaju ugovornu obavezu da u roku od godinu dana pokrenu proizvodnju na parcelama, kao i da na 1000 kvadratnih metara zaposle po jedno lice sa teritorije opštine Dimitrovgrad na period od 5 godina.

 A. Todorov

Foto: S. Milanov/A. Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar