a
 

FOTO: KUD Caribrod na Internacionalnom folklornom festivalu u španskom letovalištu Ljoret de Mar

Kulturno-umetničko društvo Caribrod pri Centru za kulturu Dimitrovgrad učestvuje na Osmom Internacionalnom folklornom festivalu u poznatom španskom letovalištu Ljoret de Mar nadomak Barselone. Nakon večerašnjeg defilea ulicama grada i nastupa pojedinih ansambala na centralnoj gradskoj bini, kiša je prekinula koncertno veče, pa članovi dimitrovgradskog KUD-a i narodni orkestar nisu nastupili.

Koncert će biti nastavljen sutra uveče ako vremenske prilike dozvole, a KUD Caribrod izvešće dve koreografije „Šopsku svitu“ i „Gornje Ponišavlje“.

Osmi međunarodni festival folklora u Ljoret de Maru okupio je folklorne ansamble iz dvadesetak zemalja sa različitih meridijana sveta.

Na putu za Španiju članovi KUD-a Caribrod posetili su Veneciju i Vićencu, kao i i Barselonu – prestonicu Katalonije, koja je od Ljoret de Mara udaljena samo 65 kilometara. KUD Caribrod se u Dimitrovgrad vraća 3. jula, a po povratku posetiće Azurnu obalu u Francukoj i obići Nicu, Kan i Monte Karlo.

 T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar