a
 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije posetio migrantski centar u Bosilegradu

U poseti Bosilegradu danas je boravio potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Ministar Stefanović je sa predsednikom opštine Vladimirom Zaharijevim obišao migrantski centar, a susreo se i sa pripadnicima policije i razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u ovom pograničnom gradu.

Tokom posete Bosilegradu Stefanović je rekao da je imao priliku da poseti migrantski centar zajedno sa Zaharijevim uverivši se koliko Komesarijat za izbeglice i opština čine da se migranti koji se nalaze u Srbiji dobro osećaju, imaju dobar smeštaj i sve uslove za normalan život.

Ministra Stefanovića su u Policijskoj stanici Bosilegrad informisali o rezultatitam rada u prethodnom periodu sa akcentom da je kriminalitet smanjen za 30 odsto. Tokom susreta je razgovarano i o poboljšanju materijalnih i tehničkih uslova, a sve u cilju efikasnijeg i boljeg rada.

U izjavi za RTS potpresednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova je naglasio da se nada da će dobar rad koji je ovde uočio biti nastavljen i u narednoj godini i da će zajedničkim snagama učiniti da i građani Bosilegrada i celog okruga znaju da policija brine o njihovim potrebama, kako bi svi bili sigurni i bezbedni.

P. Videnov/B. Ivanov

Tekst je deo projekta „Migrantska kriza pred očima“ koji se sufinansira sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije u 2017. godini.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar