a
 

U Nišu održan radni sastanak između opštine Pantelej i bugarske opštine Lom: Nastavak partnerske saradnje

U Nišu su su se u petak 30. juna sastali predsednik gradske opštine Pantelej, gospodin Bratimir Vasiljević i predsednica opštine Lom (R. Bugarska) gospođa Penka Penkova. Povod ovog susreta je nastavak dugogodišnje partnerske saradnje dve opštine na realizaciji projekata u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Bugaska.

Na zajedničkom sastanku čelnih ljudi ovih pobratimljenih opština, koje više od deceniju sarađuju na polju prekogranične saradnje, predočeni su prioritetni ciljevi u strateško važnim oblastima za razvoj dveju opština. Pored toga, intenzivirani su i dogovori o potencijalno novim projektia sa kojima bi, kao i do sada partnerski nastupili na narednom konkursu, čije se raspisivanje tek očekuje.

Pripremio Žiža Kostić (izvor: pantelej.org.rs)

Foto: pantelej.org.rs

Napisao/la

Živorad Žiža Kostić rođen je 1955. godine u Paraćinu, a od svoje prve godine živi u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu, kasnije privatni fakultet (odsek Žurnalistika) na Institutu za studije „Ekoman“ Gračanica–Priština. Radio u Niškoj banci u Nišu i poslovnoj jedinici u Beogradu, kao i u Narodnom pozorištu Niš na poslovima poslovnog sekretara, ali ubrzo se opredeljuje za medije i novinarstvo. Na lokalnim televizijama u Nišu radi kao televizijski snimatelj (Televizija Star 5) i završava školu BBC-a u organizaciji ANEM-a. Član Udruženja novinara Srbije postaje 80-ih godina i kreće u profesionalne medijske vode u tek osnovanoj Gradskoj televiziji, poznatijoj kao Niška televizija. Vreme bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine ostavlja veliki trag u njegovoj karijeri i dobija zvanje ratnog snimatelja pri komandi treće armije. U jeku NATO bombardovanja snimio vazdušne napade na grad Niš i mnoge autentične snimke iz tog perioda, koji su obišli svet. 2009. godine na poziv tadašnjeg rektora Niškog univerziteta sa nekolicinom kolega i univerzitetskih profesora učestvuje u formiranju prve internet televizije jednog univerziteta u Srbiji. Iz ekonomskih razloga odustaje se od ovog medijskog projekta, ali se oformljuje internet televizijski portal „Nuit“. Zaposlen na Univerzitetu u Nišu na poslovima snimatelja i montažera i zadužen je za odnose sa javnošću. Njegov otac je rođeni Caribrođanin. Rado je prihvatio poziv za saradnju sa portalom „Far“, za koji smatra da je multimedijalni dvojezični informator pravovremenog i objektivnog izveštavanja.

Bez komentara

Ostavi komentar