Atletika: Međunarodni kamp za skakače “Jump-kamp Dimitrovgrad 2017“ od 6. do 13. jula

Od 6. do 13. jula u Dimitrovgradu će biti održan međunarodni kamp za skakače “Jump-kamp Dimitrovgrad 2017“. Ova atletska manifestacija okupiće trenere i mlade atletičare iz Srbije i susedne Bugarske u sledećim disciplinama: skok u vis, skok u dalj, troskok i skok s motkom. U sklopu kampa, 11. jula biće održan atletski seminar i peta liga mladih Centralne Srbije pod nazivom “Kad nema tartana“. Istog dana, sa početkom od 19:00 časova održaće se i 22. Međunarodni miting skakača u disciplinama skok u vis i skok s motkom u konkurenciji seniora/ki.

   Foto: Luka Šarac

Promoter kampa biće Dragutin Topić, jedan od najboljih srpskih atletičara svih vremena, državni (2.38 m.) i juniorski svetski rekorder u skoku u vis sa preskočenih 2.37 metara. Njegov rezultat iz Plovdiva, R. Bugarska (1990. god.) je i danas zvanični svetski rekord u toj kunkurenciji.

Organizatori ove atletske smotre su Atletski klub „Balkan“ iz Dimitrovgrada, STC Caribrod, Atletski savez Centralne Srbije i Atletski savez Srbije. Pokrovitelj manifestacije je opština Dimitrovgrad.

 A. Todorov

Foto: S. Milanov/L. Šarac

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar