a
 

Pojačan intenziteta saobraćaja na putevima u Srbiji

Vozače na putevima u Srbiji danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, naročito na putnim pravcima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima saobraćaj je za sada umerenog intenziteta, a vreme zadržavanja je promenljivo.

U satima pojačanog saobraćaja iz AMSS-a preporučuju korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je jutros za RTS da su najopterećeniji pravci auto-put od Subotice do makedonske granice, pravac od hrvatske granice do Beograda i Ibarska magistrala kojom se odlazi u Crnu Goru, te je savetovao svim učesnicima u saobraćaju maksimalnu opreznost za volanom,

Zbog turističke sezone i ovog vikenda je gust saobraćaj kroz Srbiju, a i velike vrućine su još jedan faktor koji ugoržava bezbednost saobraćaja.

P. Videnov (izvor: BETA/RTS/AMSS)

Foto: D. Apostolov Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar