Praznik atletike u utorak u Dimitrovgradu – seminar za trenere i otvaranje lige „Kad nema tartana“

U Dimitrovgradu je u toku prvi kamp za skakačke discipline u organizaciji atletskog kluba „Balkan“ iz Dimitrovgrada, a u okviru šestog dana „Jump – Kamp“ manifestacije, organizatori su planirali aktivnosti tokom celog dana. Rad mladih skakača nastaviće se jutarnjim treningom, a nakon toga, od 11:00 sati u edukativno-obrazovnom centru u hali sportskog centra „Park“ biće organizovan seminar za trenere sa nekoliko vrlo interesantnih tema i predavača.

Doktor Angel Lozanov, specijalista sportske medicine održaće predavanje o najčešćim povredama kod atletičara skakača i o prevenciji tih povreda, Veličko Veličkov će održati teorijsko i praktično predavanje na temu „Prvi koraci kod skakača motkom“, Valeri Cvetkov i Dragutin Topić govoriće o vežbama za let preko letvice u skoku u vis, a Svetislav Topuzov i Aljoša Velkov će govoriti o razvoju brzine i skočnosti kod horizontalnih skokova.

Na kraju seminara, promoter ovogodišnjeg kampa, Dragutin Topić, proslavljeni srpski skakač u vis, govoriće o iskustvima sa takmičenja, a poseban osvrt napraviće na dan kada je u Plovdivu postavio i dan danas važeći juniorski svetski rekord u skoku u vis od 237 centimetara davne 1990. godine. Nakon seminara obaviće se podela sertifikata svim trenerima, koji su prisustvovali seminaru.

Od 16:30 časova u sportskom centru „Park“ zakazano je otvaranje pete po redu atletske lige centralne Srbije pod sada već poznatom nazivu „Kad nema tartana …“, gde će se takmičiti mladi atletičari od 2002. do 2010. godišta. Takmičenja će biti organizovana u nekoliko kategorija, a mladi atletičari nadmetaće se u trčanju, trčanju sa preponama, bacačkim disciplinama i skokovima. Do sada je prijavljeno 185 takmičara, ali kako je prijava moguća do 18:00 sati u toku današnjeg dana, Aleksandar Markov, sekretar atletskog kluba „Balkan“ se nada da će rekord od 199 takmičara biti oboren i da će se u Dimitrovgradu takmičiti preko 200 takmičara.

Do sada su prijave stigle iz Burgasa, Vrace, Plevena, Sofije, Zaječara, Pirota, Kruševca, Niša, Gornjeg Milanovca, Bosilegrada, Smederevske Palanke, školske sekcije iz sela Zvonce i domaćih takmičara iz Dimitrovgrada.

 T. Aleksov

Foto: T. Aleksov/S. Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Тони Алексов е роден през 1974 година в Димитровград. Със журналистика започва да се занимава в Радио-телевизия Цариброд като ученик в гимназията, а след това двукратно е професионално ангажиран (1995-1997 и 2000-2004 г.) Накратко изпълнява длъжността на заместник-редактор. Освен като журналист, работи и като оператор и монтажьор. Покрай ангажимента в РТ Цариброд, Алексов е сътрудник на БК телевизия през 2003 г., а сътрудничи и с Радио Пирот, Плус Радио и Радио Belle amie. Обучава се в няколко семинари организирани от ANEM (разследваща журналистика, цифров монтаж, журналистика в радиото и архивиране и обработка на данни). Участник е в многобройни телевизионни игри в националните телевизии („Узми или остави“, „Милионер“, „Да ли сте паметнији од ђака петака“, „Високи напон“, „Потера“). Алексов е бивш баскетболист и в момента е треньор на детските отбори в Баскетболния клуб Димитровград. Работи в Културен център Димитровград като документарист. Автор е на няколко проекта, които там се реализират.

Bez komentara

Ostavi komentar