U okviru „Jump Kampa“ održan seminar za trenere sa eminentnim predavačima

U okviru prvog kampa za skakačke discipline „Jump Kamp“, koji u Dimitrovgradu organizuje atletski klub „Balkan“, danas je u prostorijama edukativno-obrazovnog centra i u hali u Dimirovgradu, održan seminar za atletske trenere sa nekoliko interesantnih tema.

Doktor Angel Lozanov, specijalista sportske medicine održao je predavanje o najčešćim povredama kod atletičara skakača i o prevenciji tih povreda, a govorio je i o novim preparatima za oporavak skakača. 

Veličko Veličkov je održao teorijsko predavanje na temu „Prvi koraci kod skakača motkom“, gde je govorio o metodama rada u razvoju najmlađih atletičara, ali i o otklanjanju grešaka kod iskusnijih takmičara.

Valeri Cvetkov i Dragutin Topić govorili su o vežbama za let preko letvice u skoku u vis, ali su na insistiranje trenera obradili i druge teme. Govorili su o razvoju mladih i o krizi rezultata u Bugarskoj i Srbiji u skoku u vis.

Svetislav Topuzov i Aljoša Velkov održali su teoretski deo predavanja o razvoju brzine i skočnosti kod horizontalnih skokova, a u drugom delu obradili su ovu temu i u hali, na terenu.

U demonstraciji vežbi za razvoj eksplozivnosti i o značaju pravilne tehnike pomagala im je nekadašnja bugarska reprezentativka u troskoku Marija Dimitrova.

Na kraju seminara, promoter ovogodišnjeg kampa, Dragutin Topić, proslavljeni srpski skakač u vis, govorio je o iskustvima sa takmičenja, a poseban osvrt napravio je na dan kada je u Plovdivu postavio i dan danas važeći juniorski svetski rekord u skoku u vis od 237 centimetara davne 1990. godine.

Nakon seminara obavljena je podela sertifikata svim trenerima, koji su prisustvovali seminaru.

 T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Тони Алексов е роден през 1974 година в Димитровград. Със журналистика започва да се занимава в Радио-телевизия Цариброд като ученик в гимназията, а след това двукратно е професионално ангажиран (1995-1997 и 2000-2004 г.) Накратко изпълнява длъжността на заместник-редактор. Освен като журналист, работи и като оператор и монтажьор. Покрай ангажимента в РТ Цариброд, Алексов е сътрудник на БК телевизия през 2003 г., а сътрудничи и с Радио Пирот, Плус Радио и Радио Belle amie. Обучава се в няколко семинари организирани от ANEM (разследваща журналистика, цифров монтаж, журналистика в радиото и архивиране и обработка на данни). Участник е в многобройни телевизионни игри в националните телевизии („Узми или остави“, „Милионер“, „Да ли сте паметнији од ђака петака“, „Високи напон“, „Потера“). Алексов е бивш баскетболист и в момента е треньор на детските отбори в Баскетболния клуб Димитровград. Работи в Културен център Димитровград като документарист. Автор е на няколко проекта, които там се реализират.

Bez komentara

Ostavi komentar