a
 

FOTO: Bosilegradski planinari osvojili vrh Veliki Čemernik

Dvadesetak planinara iz Bosilegrada, članova sportskog udruženja za planinarstvo „Mladost“, učestvovalo je u Petom međunarodnom vlasinskom usponu, koji je je 15. jula organizovao Skijaško-planinarski klub „Vlasina“ iz Surdulice.

Bosilegradski planinari zajedno za kolegama iz Srbije, Bugarske i Makedonije osvojilo su Veliki Čemernik (1638 m). U ovom planinarskom pohodu učestvovalo je blizu 400 planianra i ljubitelja prirode, a planinar i slikar Nenad Aleksandrov iz Bosilegrada dostavio je redakciji portala FAR fotografije sa ovog tradicionalnog međunarodnog planinarskog druženja.

On je izjavio za FAR da je planinarska staza od hotela „Vlasina“ do vrha Veliki Čemernik, u dužini od 14 km u oba smera, bila odlično uređena, a pohod veoma dobro organizovan.

P. Videnov

Foto: Nenad Aleksandrov

Fotogalerija

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar