a
 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti Nišavskom i Pirotskom okrugu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić 28. i 29. jula boraviće u poseti Nišavskom i Pirotskom okrugu. Kako saopštava služba za saradnju s medijima predsednika Republike, u petak 28. jula Aleksandar Vučić će postaviti kamen temeljac za izgradnju fabrike kompanije Zumtobel Group u Nišu, a planiran je i obilazak završnih radova u Domu zdravlja Niš i novom Kliničkom centru.

U večerenjim satima predsednik Srbije će posetiti gradilište na Koridoru 10 istočni krak – Obilaznica oko Dimitrovgrada kod sela Gradinje.

U subotu 29. jula Aleksandar Vučić će obići Osnovnu školu “Osmi septembar” i školu za osnovno i srednje obrazovanje “Mladost” u Pirotu, gde se obavljaju radovi na rekonstrukciji, a posetiće i novu fabriku “Leoni” u Nišu, u kojoj će biti puštena u rad prva faza proizvodnje.

P. Videnov

Foto: Tanjug

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar