Zoran Đurov: Ne postoji problem likvidnosti budžeta opštine Dimitrovgrad

Razmatranje i usvajanje izveštaja o poslovanju budžeta opštine Dimitrovrad za period od 1. januara do 30. juna ove godine i razmatranje i usvajanje drugog izveštaja komisije za sprovođenje programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za privredni razvoj bile su najvažnije tačke na današnjoj sednici Opštinskog veća opštine Dimitrovgrad.

Izveštaj o poslovanju budžeta opštine Dimitrovgrad sačinjen je u skladu sa zakonom o budžetskom sistemu i zakonom o lokalnoj samoupravi. Sastavni delovi pomenutog izveštaja su izveštaj o realizaciji prihoda budžeta opštine za period 01.01.2017. – 30.06.2017. i izveštaj o realizaciji rashoda za isti period. U izveštaju se nalazi i obrazloženje svih prihoda i rashoda u prvoj polovini tekuće godine.

Ukupni ostvareni prihodi su oko 230 miliona dinara, dok su rashodi oko 252 miliona dinara. Ne postoji problem likvidnosti budžeta, jer po završnom računu za 2016. godinu opština Dimitrovgrad je iskazala značajno veći suficit, istakao je u izjavi za lokalne medije Zoran Đurov, zamenik predsednika opštine Dimitrrovgrad.

„Što se tiče tačke, koja se odnosila za korišćenje sredstava budžetskog fonda za privredni razvoj, na konkurs se prijavilo 14 privrednih subjekata, od kojih će 9 potpisati ugovore sa opštinom Dimitrovgrad. Reč je o ugovorima na osnovu kojih se opština obavezuje da vrši subvenciju njihovih kamata po kreditima, koji se odnose na tekuću likvidnost njihovog poslovanja. Takođe, dva privredna subjekta će sa opštinom Dimitrovgrad potpisati ugovor, prema kojem će se opština obavezati da subvencioniše deo njihovih ulaganja u nabavku opreme“, istakao je Đurov.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar