a
 

Aleksandar Vučić na obilaznici oko Dimitrovgrada: Do kraja godine biće završen istočni krak Koridora 10

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras tokom obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada kod sela Gradinje, da će do kraja godine biti završen istočni krak Koridora 10. Vučić je takođe naglasio da će za nekoliko meseci naredne godine, a najkasnije do maja biti završeno i 12 kilometara puta kod tunela Bancarevo koji omogućava zaobilaženje Sićevačke klisure i dodao da je zahvalan svim radnicima da se ovde radi u teškim uslovima, ali da je ovo i najlepše mesto jer  je na trasi veliki broj radnika, kamiona i mašina.

Ocenio je da je završetak ovog puta od velikog značaja za Pirotski i Nišavski okrug jer će ova infrastruktura dovoditi više investitora i turista u našu zemlju.

„Ovo je ono što smo  decenijama čekali da vidimo jer  savremeni autoput dovodi investitore. Biće dobro za čitav ovaj kraj, ali i za  sve ostale jer sledeću sezonu dočekujemo sa putevima kakvih  ima u Austriji i Švajcarskoj, a Srbija više neće imato loš imiđž kada je o putevima reč” – istakao je predsednik Srbije.

Vućić je takođe rekao da je imao priliku da prvi put prođe novim putem od Pirota do Dimitrovgrada, i da je video da je put kao u Švajcarskoj.

Trenutno se na kosini Gradinje izvode radovi na iskopu materijala miniranjem, do sada je transportovano oko 500.000 metara kubnih materijala, a angažovano je 51 radnik i 41 građevinska mašina i kamion. Na celoj deonici radi 112 građevinskih mašina i kamiona i 109 radnika.

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Republikom Bugarskom, dug je oko 86 kilometara, a do sada su puštene u saobraćaj deonice Crvena Reka – Čiflik i Čiflik–Staničenje. Na deonici obilaznice Dimitrovgrad izvode se radovi na izgradnji završnog habajućeg sloja kolovozne konstrukcije i do sada je izvedeno 5,5 kilometara desnog auto-putnog profila. Izvođač radova je grčka kompanija “Aktor”.

Na Koridoru 10 kod Dimitrovgrada večeras su bili i Zorana Mihajlović, ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, Zoran Babić, direktor Puteva Srbije, čelni ljudi Opštine Dimitrovgrad i grada Pirota, kao i Milutin Ignjatović, direktor CIP-a i  Simos Panagijotis, direktor kompanije “Aktor”. 

P. Videnov (Pirotske vesti, RTS, Tanjug)

Foto: Ć.V.

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar