a
 

Ponovo nakon 10 godina: “Neverne bebe” obojile Dimitrovgrad pozitivnom muzičkom energijom

Izvođenjem numere “Kiša” počeo je sinoćni koncert grupe “Neverne bebe” u Dimitrovgradu, koji je pred poštovaocima kvalitetnog rok zvuka održan na terenu za male sportove u Sportskom centru “Park”. “Neverne bebe”, bend koji je na muzičkoj sceni prisutan već 24 godine, poslednji put je nastupio u Dimitrovgradu pre tačno deset godina, a prema rečima osnivača i frontmena grupe Milana Đurđevića koji se obratio prisutnoj publici, reč je o trećem nastupu ovog muzičkog sastava u gradu koji, kako je rekao, poštuje i neguje rok kulturu.

Koncert “Nevernih beba” kao deo ovogodišnjeg “Caribrodskog sportskog leta” organizovan je od strane “Sportsko-turističkog centra Caribrod” i uz podršku Opštine Dimitrovgrad. Neobična, jedinstvena i prepoznatljiva mešavina lepote, nostalgije, pozitivne energije i očigledne ljubavi prema muzici kojom zrači izvođenje ove muzičke grupe okupila je, iako ne previše brojne, posetioce svih generacija – od mališana kojima je ovo bio možda i prvi rok koncert u životu, pa do onih  najstarijih, kojima nije bilo teško da se poslednje subotnje večeri u julu prošetaju do “Parka”.

Iako je koncert najavljen kao promocija najnovijeg albuma grupe – “Priča o nama”, koji se pojavio ove godine u izdanju PGP-RTS-a, publika je pored novih pesama “Priča o nama”, “Tu kraj nas” i “Obala bluza” mogla da uživa i u već dobro poznatim hitovima poput „Hiljadu godina“, „Da ima nas“, „Balkan – južno od sreće“, „Praštam“, „Veliki je bog“… Na repertoaru sinoćnje dvočasovne svirke našle su se i numere „Hajdemo svi“, „Tužna pesma“, „Dvoje“, „Kuća za spas“, „Uzmi boje“, a pored autorskih pesama mogle su se čuti i obrade popularnih ostvarenja „Kao mačka“ grupe „Fit“, „Daire“ benda „Smak“, kao i fenomenalno izvođenje narodne pesme „Zajdi, zajdi“.

Sjajna energija fantastičnih vokala Tijane Sretković i Jelene Pudar, kao i talenat i predanost ostalih članova benda – Milana Đurđevića (klavijature i vokal), bas gitariste Vladana Đurđevića,  Saše Ranđelovića (solo gitara), Sebastijana Kerekeša za bubnjevima, Nemanje Savića (akustična gitara i vokal) i Andrije Stojića (električna i akustična gitara) prisutnim posetiocima doneli su muzičko osveženje puno emotivnog naboja, koje je nesumnjivo obogatilo program kulturnih dešavanja ovogodišnjeg dimitrovgradskog leta.

 D. Jelenkov

Foto: S. Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bez komentara

Ostavi komentar