Nišville 2017: Sinoć svečano otvoren “Nišville movie summit”, večeras i sutra program “Prijatelji Šabanu”

U prisustvu ljubitelja sedme umetnosti i džeza sinoć je na platou kod Meteorološke stanice u Nišu svečano otvoren “Nišville movie summit”, a pred publikom je premijerno prikazan film „Đango“.

Od večeras Nišville u svoj prateći program uvodi i dugo očekivani bioskop na otvorenom – „Drive in movie“, koji će biti postavljen na bedemu Tvrđave. Posetioci će iz svojih automobila na parkingu niške auto-pijace pratiti filmove, na isti način kao što je to bila tradicija pedesetih godina prošlog veka.

Danas i sutra, 8. i 9. avgusta, održava se program „Prijatelji Šabanu“ u okviru River stejdža u Amfiteatru na keju pored spomenika Šabanu Bajramoviću. Nišville je prvi dan ovogodišnjeg programa na River stejdžu simbolično nazvao „For Esma“. Na dan rođenja Esme Redžepove (8. avgusta) nastupiće originalni Esmin sastav koji predvodi Simeon Atanasov, Esmin sin, a Esmine pesme izvešće Eleonora Mustafovska.

Pored Esminog orkestra, na River stejdžu nastupiće i Marko Luis, „Muhi Tahiri & friends“ (Švajcarska), „Lilly of the West“ (Bugarska), „Jazzotheria Band“ i „Pasivni Posmatrači Prirode“, a posle ponoći biće emitovani i filmovi o Šabanu Bajramoviću, u sklopu “Nišville Movie Summit-a”.

Nišvillov program na keju besplatan je za posetioce, a ovogodišnje 8. izdanje je prvi put pomoglo Ministarstvo kulture sa 200.000 dinara.

U nastavku pogledajte spisak filmova i muzičkih nastupa koje ćete, ukoliko ste u Nišu, imati priliku da pogledate narednih dana.

Izvor i foto: Nišville jazz festival

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar