Na “Gradini” i “Batrovcima” sprečeno ilegalno iznošenje skoro 200.000 evra

Carinici su u večernjim časovima 9. avgusta 2017. godine na dva granična prelaza sprečili ilegalno iznošenje deviza u ukupnom iznosu od gotovo 200.000 evra.

Prva zaplena dogodila se na graničnom prelazu “Gradina”, kada je za kontrolu izdvojen džip “BMW X6”, austrijskih registarskih oznaka, kojim su dvojica turskih državljana putovala iz Austrije u Tursku.

Iako su carinicima prijavili iznos 1.500 evra, detaljnom kontrolom automobila i prtljaga pronađen je i neprijavljen novac.

Ukupno 165.000 evra, u apoenima od po 500, 200 i 100 evra, pronađeno je u torbici za prvu pomoć, kaseti ispred suvozača, kao i u gepeku, iza plastičnog tapacirunga.

Ipak, slučaju tu nije kraj, jer su carinici ubrzo pronašli i narkotike, i to nešto više od 16 g kokaina, kesicu marihuane i jedan džoint, koje su putnici smestili u naslonu za ruke između vozačevog i suvozačevog sedišta.

Samo dva sata ranije, na graničnom prelazu Batrovci sprečen je pokušaj 49-godišnjeg Topolčanina da iz Srbije, automobilom marke “BMW”, iznese 60.000 evra.

Pomenuti putnik to je pokušao da učini sakrivši novac u prostor ispod volana. Ipak, njegov pokušaj je osujećen, nakon čega mu je vraćen dozvoljen iznos od 10.000 evra.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar