Turnir u pikadu „Lukavica Open 2017“ 19. i 20. avgusta u Sportskoj hali u Dimitrovgradu

U Sportskoj hali u Dimitrovgradu 19. i 20. avgusta ove godine biće organizovan po prvi put turnir u pikadu „Lukavica Open 2017“. Takmičenje će se odvijati na meti od 1 do 10 u pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Kotizacija za pionire iznosi 600, juniore 900, a za seniore 1.200 dinara. Ekipe mogu da budu mešovite, muškarci, žene i invalidna lica. Broj članova po ekipi je 3, 2 takmičara i rezerva.

„Prvog dana nadmetanja, 19. avgusta na programu je takmičenje u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, a dan kasnije, 20. avgusta u seniorskoj konkurenciji. Promoteri turnira biće članovi Pikado federacije Srbije i Darts federacije Bugarske. Za najbolje su obezbeđene nagrade u vidu medalja, diploma i majica. Takođe, takmičar sa najviše pogođenih 10-ki na tabli dobiće specijalnu nagradu “muš takmičenje“. Ovo je jedinstveno takmičenje u Srbiji, a i šire. U seniorskoj konkurenciji do sada je prijavljeno preko 20 ekipa iz nekoliko gradova iz Srbije i inostranstva, među kojima su Beograd, Niš, Kragujevac, Pirot, Knjaževac, Pljevlja, Sofija i grad domaćin takmičenja Dimitrovgrad”, kaže za FAR Ružica Aleksov, predsednik Organizacionog odbora turnira.

Prijave za takmičenje vršiće se do 15. avgusta na broj telefona 062/362038. Početak nadmetanja u oba takmičarska dana zakazan je za 10:00 časova. Organizator prvog pikado turnira u Dimitrovgradu je MZ Lukavica, uz podršku opštine Dimitrovgrad i Sportsko-turističkog centra „Caribrod“.

A. Todorov

Foto: pixabay.com

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar