Treće veče Nišville-a otkazano zbog nevremena, sinoćni koncerti odloženi za večeras

Zbog nevremena koje je tokom večernjih sati pogodilo Niš, treće veče Nišville jazz festivala nije održano. Olujni udari vetra oštetili su obe bine na Earth/Sky stejdžu. Uprkos naporima organizatora, nijedna od njih nije mogla tehnički da se osposobi za bezbedno odvijanje koncerata.

„Procenjeno je da je pametnije da odložimo koncerte nego da rizikujemo da se konstrukcije uruše i povrede publiku ili muzičare”, kaže Ivan Blagojević direktor Nišville-a.

Nastupi najavljeni za sinoć biće održani večeras. Niška publika će ipak uživati u koncertima Toma Harela, Big benda Gverillaz i grupe Visions of a nomad, kao i u već najavljenim koncertima Candy Dulfer, Silent blast, E-Play, Ramba Amadeusa, Tbilisi big band i Very naiss feat. Ivan Kurtić.

Koncert Darka Rundeka pomera se za 18. avgust, a za njega će važiti već kupljene ulaznice. Mesto održavanja ostaje nepromenjeno – plato u Tvrđavi.

Svima onima koji nisu iz Niša i koji ne mogu da prisustvuju četvrtoj večeri festivala organizatori će refundirati troškove karte. Povraćaj novca vrši se od danas u Press centru u Tvrđavi od 13:00 časova.

Detaljnije o svemu ovome govoriće se danas, 13. avgusta, na konferenciji za medije od 12:00 časova, kojoj će prisustvovati i izvođači četvrte večeri Nišvila.

Izvor i foto: Nišville Jazz Festival

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar