Sa pištoljem za pojasom preko granice

Carinici su 13. i 14. avgusta na graničnom prelazu „Gradina“ otkrili pokušaj krijumčarenja pištolja „Bereta“, kao i 350 boksova cigareta.

Na ulazu u zemlju juče je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa za carinjenje, zaustavljen i pregledan putnički kombi „Mercedes Sprinter“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je ka Nemačkoj putovalo sedam bugarskih državljana. Na uobičajeno pitanje da li imaju nešto da prijave svi su odgovorili odrično i mada je carinik ponovio pitanje na bugarskom, naglašavajući pri tom akciznu robu i cigarete, odgovor je bio isti.

Međutim, prilikom kontrole su u torbama sa hranom i ličnim stvarima, kao i ispod sedišta pronađene sakrivene cigarete. Ukupno je otkriveno 350 paklica cigareta „Marlboro“ sa bugarskim akciznim markicama.

Zanimljiv slučaj dogodio se 13. avgusta, na izlaznoj strani graničnog prelaza, kada se za pregled prijavio holandski državljanin turskog porekla kao vozač „BMW“-a. Prilikom ličnog pregleda putnika carinik je za pojasom, ispod kaiša, pronašao pištolj „Bereta“ 9 mm prekriven bluzom i jaknom, u kome se nalazio okvir sa 15 metaka, dok je još jedan okvir sa mecima pronađen u džepu pantalona.

Kako se nošenje oružja bez prateće dokumentacije smatra krivičnim delom, putnik i zaplenjeni pištolj predati su policiji u dalju nadležnost.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar