a
 

Umeren intenzitet saobraćaja: Oprez za volanom u sezoni korišćenja godišnjih odmora

Na putevima u Srbiji saobraćaj je umeren, a iz Auto-moto-saveza Srbije saopštavaju da se tokom dana očekuje pojačan intenzitet, naročito na putevima koji iz pravca Bugarske i Makedonije vode ka Hrvatskoj i Mađarskoj. Na putničkim graničnim prelazima automobili se zadržavaju oko 30 minuta, a na naplatnim stanicama otvoreni su svi kanali za naplatu, kako bi se smanjilo vreme zadržavanja vozila.

Na državnom putu od Niša ka srpsko-bugarskoj granici kod sela Gradinje tokom jučerašnjeg dana dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička vozila. Prema podacima Policijske uprave Pirot u udesu je pričinjena samo manja materijlna šteta.

Vozačima se savetuje oprez za volanom u sezoni korišćenja godišnjih odmora i pojačanog intenziteta saobraćaja, kao i usporena vožnja na deonicama na kojima su u toku radovi.

P. Videnov (izvor: PU Pirot, AMSS, Beta)

Foto: D. А. Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar