a
 

52. Filmski susreti u Nišu od 24. do 30. avgusta

Danas je održana press konferencija uoči 52. FILMSKIH SUSRETA, koji će od 24. do 30. avgusta biti održani u Nišu.

Ljubitelji filma će ove godine moći da uživaju na ovogodišnjoj filmskoj smotri gde će biti prikazano 12 filmova u zvaničnoj konkurenciji, kao i dva filma van konkurencije, a organizatori najavljuju veliki broj glumaca iz Srbije, ali i iz regiona.

Od ove godine žiri će dodeljivati još jednu nagradu koja će nositi ime Milorada Mandića Mande, prošle godine tragično preminulog glumca, nagrada za najkomičniju ulogu. Nagrada nije u zvaničnoj konkurenciji i o njoj  će odlučivat poseban žiri. Inicijativa za osnivanje nagrade proistekla je od glumca, scenariste i reditelja Radoša Bajića, a savet festivala je prihvatio ovu ideju.

Na festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu dodeljuje se Grand pri Naisa festivala, Car Konstantin, Carica Teodora, Povelja za izuzetna glumačka ostvarenja, priznanja za epizodnu ulogu i priznanje za najbolju epizodnu ulogu.

ZVANIČNI PROGRAM 52. FILMSKIH SUSRETA

Svečano otvaranje i dodela nagrade Pavle Vujisić

ČETVRTAK

24.08.2017.

1. film: STADO

2. film: USTAV REPUBLIKE HRVATSKE

PETAK

25.o8.2017.

1. film: SANTA MARIJA DELA SALUTE

2. film: AFTERPARTI

SUBOTA

26.08.2017.

1. film: NIGDE

2. film: REKVIJEM ZA GOSPOĐU J.

NEDELJA

27.08.2017.

 1. film: IME:DOBRICA, PREZIME: NEPOZNATO

 2. film: SLEPI PUTNIK NA BRODU LUDAKA

PONEDELJAK

28.08.2017.

1. film: JESEN SAMURAJA

 2. film: BISER BOJANE

UTORAK

29.08.2017.

1. film: KOZJE UŠI

2. film: IGLA ISPOD PRAGA

DODELA NAGRADA I SVEČANO ZATVARANjE

SREDA

30.08.2017.

Gostujući 1. film: SENKE NAD BALKANOM, pilot epizoda tv serije

filmovi

2. film: HIPI DOLINA, dokumentarni film

SVE PROJEKCIJE POČINjU U 20:30 SATI.

 Ž. Kostić

 Foto: Žiža Kostić

Napisao/la

Živorad Žiža Kostić rođen je 1955. godine u Paraćinu, a od svoje prve godine živi u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu, kasnije privatni fakultet (odsek Žurnalistika) na Institutu za studije „Ekoman“ Gračanica–Priština. Radio u Niškoj banci u Nišu i poslovnoj jedinici u Beogradu, kao i u Narodnom pozorištu Niš na poslovima poslovnog sekretara, ali ubrzo se opredeljuje za medije i novinarstvo. Na lokalnim televizijama u Nišu radi kao televizijski snimatelj (Televizija Star 5) i završava školu BBC-a u organizaciji ANEM-a. Član Udruženja novinara Srbije postaje 80-ih godina i kreće u profesionalne medijske vode u tek osnovanoj Gradskoj televiziji, poznatijoj kao Niška televizija. Vreme bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine ostavlja veliki trag u njegovoj karijeri i dobija zvanje ratnog snimatelja pri komandi treće armije. U jeku NATO bombardovanja snimio vazdušne napade na grad Niš i mnoge autentične snimke iz tog perioda, koji su obišli svet. 2009. godine na poziv tadašnjeg rektora Niškog univerziteta sa nekolicinom kolega i univerzitetskih profesora učestvuje u formiranju prve internet televizije jednog univerziteta u Srbiji. Iz ekonomskih razloga odustaje se od ovog medijskog projekta, ali se oformljuje internet televizijski portal „Nuit“. Zaposlen na Univerzitetu u Nišu na poslovima snimatelja i montažera i zadužen je za odnose sa javnošću. Njegov otac je rođeni Caribrođanin. Rado je prihvatio poziv za saradnju sa portalom „Far“, za koji smatra da je multimedijalni dvojezični informator pravovremenog i objektivnog izveštavanja.

Bez komentara

Ostavi komentar