a
 

KUD „Caribrod“ na festivalu „Bugarska ruža“ u poznatom letovalištu Primorsko

U poznatom bugarskom letovalištu Primorsko na Crnom moru večeras je otvoren 9. Međunarodni dečji festival „Bugarska ruža“ – “Narodna tradicija – da je poštujemo i čuvamo“.

Kulturno-umetničko društvo „Caribrod“ i ove godine učestvuje na festivalu, a četvrti ansambl dimitrovgradskog KUD-a pod rukovodstvom Dalibora Gligorova, koji je u Primorsko doputovao u nedelju, zvanično će nastupiti u četvrtak 24. avgusta.

Mladi i talentovani dimitrovgradski folkloristi učestvovali su večeras u svečanom u defileu zajedno sa ansamblima iz Grčke, Moldavije, Rusije, Turske, Makedonije, Srbije, Rumunije i drugih zemalja.

Na zvaničnom nastupu 24. avgusta KUD „Caribrod“ izvešće koreografiju „Igre iz Srbije“.

Pored obilaska kulturno-istorijskih znamenitosti Primorskog i okoline i predstavljanja folklorne tradicije, članovi KUD-a imaju mogućnost da uživaju na peskovitoj plaži i Crnom moru do 27. avgusta.

P. Videnov

Foto: M. Pejev/D. Gligorov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar