Okružna zabavna škola sporta danas i sutra na terenima STC-a u Dimitrovgradu

Nakon dva dana u Beloj Palanci, Okružna zabavna škola sporta danas se preselila u SC „Park“ u Dimitrovgradu. Stotinak mališana uzrasta od 6 do 11 godina putem ove rekreativno-zabavne manifestacije upoznaje se sa osnovama fudbala, košarke, rukometa, plivanja i tenisa.

Toni Denković, trener u TK „Caribrod“ iz Dimitrovgrada, koji je u okviru škole zadužen za rad sa decom na teniskim terenima, kaže za FAR da je program škole namenjen najmlađima jako dobar jer pruža deci mogućnost da nađu sebe u nekom od ovih sportova.

„Prevashodni cilj ove manifestacije ja da se deca zabave, druže, igraju, ali i da kroz jednu ovakvu manifestaciju pokažu zainteresovanost ka nekom od sportova, što nama trenerima kasnije omogućava lakšu selekciju dece u određenom sportu. Mogu slobodno da kažem da Dimitrovgrad poseduje najbolje uslove za bavljenje sportom u okrugu jer poseduje velelepne objekte poput bazena, teniskih terena, sportske hale, terena za mali fudbal i košarku“, ističe Denković.

Mladen Krstić, trener mlađih kategorija u KK „Mladost“ iz Bele Balanke, kaže za FAR da deca treba da probaju svaki sport koji im nudi ova škola.

„Kroz ovu školu težimo ka tome da najmlađi zavole sport. Mi ovde nemamo puno vremena da sa decom radimo neke taktičke stvari kao na treninzima, već želimo da ukažemo na značaj sporta kroz igru, rekreaciju i zabavu“, kaže Krstić.

Poslednji dan Okružne zabavne škole sporta na programu je sutra sa početkom od 09:00 časova. Organizatori manifestacije su Sportsko turistički centar „Caribrod” iz Dimitrovgrada i Sportski centar „Banjica” iz Bele Palanke.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar