a
 

Krijumčarenje ljudi: Kod sela Držina otkriveno 10 iregularnih migranata iz Avganistana

Krijumčarenje ljudi je veliki problem koji je i dalje prisutan u Srbiji, naročito u pograničnom području. Još jedan takav slučaj obelodanila je Policijska uprava Pirot.

U ostavljenom automobilu na državnom putu Niš – Granični prelaz „Gradina“, kod sela Držina, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu otkrili su 4 iregularna migranta, saopštila je medijima Policijska uprava Pirot. Međutim, pretragom terena od strane Združenih snaga Vojske Srbije i pripadnika MUP-a, otkriveno je još 6 migranata, državaljana Avganistana.

U saopštenju se navodi da je operativnim radom policije uhapšen M.S. (1976) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Postoji sumnja da je uhapšeni M.S. prevozio iregularne migrante, ali je zbog pucanja gume na automobile pobegao sa lica mesta i migrante i automobil ostavio na putu.

P. Videnov (izvor: PU Pirot)

Foto: mup.gov.rs

Tekst je deo projekta „Migrantska kriza pred očima“ koji se sufinansira sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije u 2017. godini.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar