a
 

Predstavljamo: Poslednje veče na Filmskim susretima u Nišu ostvarenja „Senke nad Balkanom“ i „Hipi dolina“

Dodelom nagrada večeras završava 52. izdanje Filmskih susreta u Nišu. Publika je do sada videla 13 filmova u zvaničnoj selekciji i koji se nadmeću za nagrade, a večeras su u revijalnom delu festivala na programu dva ostvarenja.

SENKE NAD BALKANOM

Pilot epizoda nove tv serije u režiji Dragana Bjelogrlića, u trajanju od 90 minuta. Reditelj je dao dozvolu za predpremijerno prikazivanje pilot epizode.

Radnja serije se dešava na Maskembalu na kojem je okupljen beogradski creme de la crème. Dešava se svirepo ubistvo. Inspektor Tanasijević uključuje se u opštu poteru. U tome mu pomaže mladi kolega, forenzičar, Stanko Pletikosić. 

U seriji igraju: Dragan Bjelogrlić, Andrej Kuzmanović, Marija Bergam, Miloš Timotijević, Slobodan Boda Ninković, Nikolaj Šestak, Aleksejev Slončev, Nenad Heraković, Nead Jezdić, Branimir Brstina, Petre Arsovski, Goran Bogdan, Ivan Zekić i Miloš Samolov.

 

HIPI DOLINA – CEO SVET U JEDNOJ DOLINI

Reč je o premijeri dokumentsrno-igranog filma.

U ovoj ulici sedamdesetih godina, dvadesetog veka, rođen je niški hipi pokret. Rođene su i mnoge ljubavi dece cveća, ovu ulicu su te generacije nazvali HIPI DOLINA.

Film je režirao niški reditelj Boban Rajković, a u filmu igraju Aleksandar Mihailović, Nikola Mihailović, Nina Aritonović i Mladen Dragutinović.

 

Pripremio Žiža Kostić

 

Napisao/la

Živorad Žiža Kostić rođen je 1955. godine u Paraćinu, a od svoje prve godine živi u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu, kasnije privatni fakultet (odsek Žurnalistika) na Institutu za studije „Ekoman“ Gračanica–Priština. Radio u Niškoj banci u Nišu i poslovnoj jedinici u Beogradu, kao i u Narodnom pozorištu Niš na poslovima poslovnog sekretara, ali ubrzo se opredeljuje za medije i novinarstvo. Na lokalnim televizijama u Nišu radi kao televizijski snimatelj (Televizija Star 5) i završava školu BBC-a u organizaciji ANEM-a. Član Udruženja novinara Srbije postaje 80-ih godina i kreće u profesionalne medijske vode u tek osnovanoj Gradskoj televiziji, poznatijoj kao Niška televizija. Vreme bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine ostavlja veliki trag u njegovoj karijeri i dobija zvanje ratnog snimatelja pri komandi treće armije. U jeku NATO bombardovanja snimio vazdušne napade na grad Niš i mnoge autentične snimke iz tog perioda, koji su obišli svet. 2009. godine na poziv tadašnjeg rektora Niškog univerziteta sa nekolicinom kolega i univerzitetskih profesora učestvuje u formiranju prve internet televizije jednog univerziteta u Srbiji. Iz ekonomskih razloga odustaje se od ovog medijskog projekta, ali se oformljuje internet televizijski portal „Nuit“. Zaposlen na Univerzitetu u Nišu na poslovima snimatelja i montažera i zadužen je za odnose sa javnošću. Njegov otac je rođeni Caribrođanin. Rado je prihvatio poziv za saradnju sa portalom „Far“, za koji smatra da je multimedijalni dvojezični informator pravovremenog i objektivnog izveštavanja.

Bez komentara

Ostavi komentar