Sanacija i rekonstrukcija lokalnih, mahalskih i nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Dimitrovgrad

Na teritoriji opštine Dimitrovgrad u toku je sanacija i rekonstrukcija lokalnih, mahalskih i nekategorisanih puteva. Za ovu godinu planiran je završetak oko 15 putnih pravaca na teritoriji opštine. Ukupna izdvojena sredstva iz budžeta opštine Dimitrovgrad za ovu namenu iznose 3 miliona dinara.

„Završena je deonica puta Beli kamen – Vrapča u dužini od 2 km, zatim Zarine vodenice – Gornja Nevlja oko 1.2 km, kao i deonica puta Vrapča – Mirčina padina. Kompletna mehanizacija trenutno se nalazi na teritoriji mesne zajednice Dragovita gde će se raditi oko 2.5 km puta. Nakon Dragovite uslediće radovi na mahalskim putevima u Lukavici, Svetoj Gori, Slivnici, Željuši i Belešu“, kaže za FAR Žan Conević, opštinski većnik za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu.

Za 10 do 15 dana počeće asfaltiranje lokalnog puta Prtopopinci – Brebevnica u dužini od 2.7 km. Vrednost radova iznosi 33.500.000 dinara. 60% sredstava obezbeđeno je iz budžeta opštine Dimitrovgrad, a preostalih 40% iz republičkog budžeta.

 A. Todorov

Foto: Žan Conević

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar