a
 

VIDEO – Intervju: Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad

U intervjuu za portal FAR Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad govori o predstojećem Danu opštine, koji će od 21. do 23. septembra biti obeležen nizom manifestacija i događaja u prisustvu visokih zvanica iz Srbije i Bugarske. U centru pažnje biće svečana sednica i uručenje opštinske nagrade i priznanja, otvaranje letnje scene Narodne biblioteke „Detko Petrov“, Festival duvačkih orkestara i koncert povodom 70 godina postojanja KUD-a Caribrod, kao i manifestacije „Izađi mi na teglu“ i 15. Sajam balkanskog agrobiodiverziteta i seoskog nasleđa.

Dimitrov govori o javnom parkiralištu u gradu, realizaciji infrastrukturnih projekata i rekonstrukciji osnovne škole, o izučаvanju bugarskog jezika u školama i saradnji sa Nacionalnim savetom bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

Novinar: Petar Videnov

Snimatelj i montaža: Slaviša Milanov

Produkcija: Internet Portal FAR, septembar 2017

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar