a
 

U sredu radni deo svečane sednice SO Dimitrovgrad: Pred odbornicima predlozi odluka o dodeli opštinske nagrade i priznanja

U sredu 20. septembra biće održan radni deo svečane sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad. Na sednici će biti usvojen predlog odluke o dodeli opštinske nagrade povodom praznika opštine Dimitrovgrad u vidu zlatnika, kao i predlog odluke o dodeli opštinskih priznanja. Sednica počinje u 19:00 časova.

Opštinska nagrada i priznanja zaslužnim ustanovama, institucijama i pojedincima biće dodeljana u četvrtak 21. septembra na svečanoj sednici, koja će u prisustvu brojnih zvanica i gostiju biti održana u sali Centra za kulturu u14:00 časova.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar